Voor professionals

Beeldpraat in de praktijk

“Ik zet de kaarten regelmatig in bij long COVID cliënten die bijv hun klachten niet zo goed kunnen verwoorden. Om hiermee het gesprek met hen aan te gaan, ook gericht op belasting/belastbaarheid en een stukje motiverende gespreksvoering. Erg hulpzaam!”

Fysiotherapeut

De kaartenset inzetten in je praktijk

Je bent professioneel betrokken

Je bent ergotherapeut, fysiotherapeut, bedrijfsarts, revalidatiearts of andere professioneel betrokkene in gesprek met iemand waarvan jij weet of vermoedt dat hij of zij niet-zichtbare klachten heeft. Middels de kaartenset van Beeldpraat kan je op een gestructureerde manier deze klachten onderwerp van gesprek maken. 

 

Gebruik de kaarten bijvoorbeeld om inzichtelijk te maken (en evt. te monitoren) welke klachten iemand ervaart. Het kan voor sommigen moeilijk zijn dat te onthouden of eerlijk onder woorden te brengen (“ik wil niet klagen”). Of zet de kaarten in  om sensaties een wat luchtiger onderwerp van gesprek te maken.

 

Je kunt de set ook gebruiken om klachten te monitoren. Daarvoor is binnenkort een formulier te downloaden/aanvragen via deze pagina.

Voor wie?

De kaartenset is breed inzetbaar, voor iedereen die te maken heeft met niet-zichtbare beperkingen of moeilijk onder woorden kan brengen wat hij/zij voelt. Denk aan:

 

  • Post-COVID
  • Niet-aangeboren hersenletsel (waaronder afasie)
  • Burn-out
  • Hersenschudding
  • Ernstige astma
  • Revalidatie na bestraling of chemotherapie
  • Chronisch vermoeidheidssyndroom of ME
  • Q-koorts, Lyme
  • Een emotioneel ingrijpende gebeurtenis

Mogelijk maak ik in de toekomst sets die iets meer toegespitst zijn op bepaalde groepen. Heb je ideeën of zet je de kaarten in bij een andere doelgroep? Ik hoor het graag via julia@beeldpraat.net.

Binnenkort delen we meer tips over het gebruik van Beeldpraat in de zorg of op het werk.

“Als ergotherapeut zien wij veel mensen met niet-zichtbare klachten. Over het algemeen ervaren deze cliënten veel onbegrip uit hun omgeving, ook omdat ze het zelf niet altijd even duidelijk kunnen definiëren. De kaartenset van Beeldpraat kan hierbij helpen.”

Ilse Daamen

Flora-Ergotherapie

Contact

Heb je een vraag over Beeldpraat? Wil je gewoon iets kwijt, of heb je een idee voor een tekening? Laat het me weten, ik hoor graag van je!